29/04/2024
El passat divendres 26 d'abril, va tenir lloc al Pavelló Poliesportiu La Pineda de Sant Gregori la jornada de cloenda del projecte educatiu i artístic "Danses urbanes a l'escola", que va reunir a més de 200 alumnes de sisè de primària de quatre centres gironins: l'Escola Domeny, l'Escola Pericot, l'Escola Migdia i l'Escola Agustí Gifre.
La iniciativa, impulsada per la Càtedra Moviment i Llenguatges de la Universitat de Girona (UdG) i el festival Girona en Moviment (GeM), amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Gregori i el suport del Campus Cohesió i Compromís Social de la UdG, ha tingut com a objectiu acostar la dansa urbana a les escoles de primària com a eina educativa per al desenvolupament de l'equitat, la salut i el benestar dels infants.
Durant els darrers mesos, els alumnes participants han treballat conjuntament amb coreògrafs i mestres per crear coreografies pròpies de dansa urbana, que van presentar ahir en un acte obert a tota la comunitat educativa. La jornada va finalitzar amb diverses activitats de dansa urbana dinamitzades per la ballarina i pedagoga Sandra Jurado i pels ballarins Lluís Burch i Lidia Escola.
A l'acte de cloenda hi van assistir la Regidora de cultura de l'ajuntament de Sant Gregori, la Sra. Júlia Sunyer Rigau ; la directora de la Càtedra Moviment i Llenguatges, la Dra. Dolors Cañabate; i el director del festival Girona en Moviment, el Sr.David Rodriguez.
A més de les autoritats ja esmentades, cal destacar la presència del tècnic dinamitzador d'ecosistemes innovadors de la Fundació Girona Regió del Coneixement, que va assistir a l'acte com a representant de la FGRC.
La Dra. Cañabate va destacar la importància del projecte com a exemple de la tasca de la Càtedra per potenciar les sinergies entre el moviment, els llenguatges artístics i l'educació. "Hem pogut construir un ecosistema innovador per a la transferència de coneixement i incorporar la dansa urbana a l'escola", va afirmar.
Per la seva banda, el Sr. Rodriguez va subratllar el compromís del festival Girona en Moviment amb la promoció de la dansa com a element pel desenvolupament de la salut integral de les persones. "L'educació en aquest sentit és primordial, i la col·laboració amb la Càtedra Moviment i Llenguatges ens permet aprofitar els recursos existents per oferir la millor prestació possible pels més joves", va afegir.
El projecte "Danses urbanes a l'escola" ha comptat amb la participació de 6 mestres i 3 ballarins professionals, a més d'estudiants del Grau de Mestre de la UdG amb Menció en Educació Física. S'ha realitzat un seguiment exhaustiu del projecte per garantir la seva qualitat i s'ha previst una avaluació final per valorar els seus resultats i plantejar possibles millores per a futures edicions.
Aquesta iniciativa ha posat de manifest el potencial de la dansa urbana com a eina educativa i el seu paper en la formació integral dels infants. La implicació de diversos actors del món de la dansa i l'educació ha permès crear un projecte enriquidor i transformador que ha beneficiat a més de 200 alumnes de Sant Gregori.
Organitza la Càtedra Moviment i Llenguatges UdG/ Ass. Girona en Moviment
Col·labora l'Ajuntament de Sant Gregori
Activiat enmarcada dins el projecte Danses urbanes a l'escola de la Càtedra Moviment i Llenguatges: "DansaCrea+: Explora i arpèn a través de la dansa"
Carrer Pic de Peguera, 15
Edifici Jaume Casademont. Planta 2, Despatx 2.10
Parc Científic i Tecnològic de la UdG
17003 Girona